KieselGuitars.com     FAQ    Search    Memberlist    Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in  
 
 
 80's Series III x100 preamp tube problem View next topic
View previous topic
Post new topicReply to topic
Author Message
BonesMachine
Newbie


Offline
Joined: 26 Aug 2015
Posts: 4

PostPosted: Sat Apr 14, 2018 3:18 pm   Reply with quoteBack to top

The V1 preamp tube in my amp seems to be going bad after a while. It will cause a speaker crackle type sound. Also if i tap the tube after it goes bad it will cause a pop sound. I haven't swapped out all the 12ax7 tubes after replacing the power filter caps but I'm pretty sure this is what's going on.

I'm pretty much a novice with this stuff but i'm thinking it could be:
- another cap that needs to be replaced ie coupling cap (all caps are original except the filter caps)
- bad zener diodes (i remember reading that this was a common problem?). This could possibly cause voltage regulator problems ????

I tested the zener diodes:
- Zener diodes D6-D10 tested good
- Zener diodes D11-D14 had low resistance both ways but i read that you can't always get a valid reading if the diode is soldered into the circuit.

Any thoughts? Thanks.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
Post new topicReply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


The views and opinions expressed on the Carvin Museum Forums are solely the responsibility of the authors, and do not necessarily reflect those of the
Carvin Museum Webmaster, or of Kiesel Guitars/Carvin Guitars.